[2/3] eal: remove error logs for already probed device
diff mbox series

Message ID 20190302024253.15594-3-thomas@monjalon.net
State New
Delegated to: Thomas Monjalon
Headers show
Series
  • fix error path of multi-process probe
Related show

Checks

Context Check Description
ci/checkpatch success coding style OK
ci/Intel-compilation success Compilation OK

Commit Message

Thomas Monjalon March 2, 2019, 2:42 a.m. UTC
In functions rte_dev_probe() and __handle_secondary_request(),
an error message was logged as a failure if the probe returns -EEXIST.
Anyway this error code is not returned by rte_dev_probe()
as it is not considered as an error.
For instance, in multi-process case, some synchronizations may request
to probe a device which was already probed before by the process.

Signed-off-by: Thomas Monjalon <thomas@monjalon.net>
---
 lib/librte_eal/common/eal_common_dev.c | 12 ++----------
 lib/librte_eal/common/hotplug_mp.c     |  5 ++---
 2 files changed, 4 insertions(+), 13 deletions(-)

Patch
diff mbox series

diff --git a/lib/librte_eal/common/eal_common_dev.c b/lib/librte_eal/common/eal_common_dev.c
index 048c0b025f..deaaea9345 100644
--- a/lib/librte_eal/common/eal_common_dev.c
+++ b/lib/librte_eal/common/eal_common_dev.c
@@ -222,18 +222,10 @@  rte_dev_probe(const char *devargs)
 	/* primary attach the new device itself. */
 	ret = local_dev_probe(devargs, &dev);
 
-	if (ret != 0) {
+	if (ret != 0 && ret != -EEXIST) {
 		RTE_LOG(ERR, EAL,
 			"Failed to attach device on primary process\n");
-
-		/**
-		 * it is possible that secondary process failed to attached a
-		 * device that primary process have during initialization,
-		 * so for -EEXIST case, we still need to sync with secondary
-		 * process.
-		 */
-		if (ret != -EEXIST)
-			return ret;
+		return ret;
 	}
 
 	/* primary send attach sync request to secondary. */
diff --git a/lib/librte_eal/common/hotplug_mp.c b/lib/librte_eal/common/hotplug_mp.c
index 94bd1d896e..69e9a16d6a 100644
--- a/lib/librte_eal/common/hotplug_mp.c
+++ b/lib/librte_eal/common/hotplug_mp.c
@@ -96,10 +96,9 @@  __handle_secondary_request(void *param)
 
 	if (req->t == EAL_DEV_REQ_TYPE_ATTACH) {
 		ret = local_dev_probe(req->devargs, &dev);
-		if (ret != 0) {
+		if (ret != 0 && ret != -EEXIST) {
 			RTE_LOG(ERR, EAL, "Failed to hotplug add device on primary\n");
-			if (ret != -EEXIST)
-				goto finish;
+			goto finish;
 		}
 		ret = eal_dev_hotplug_request_to_secondary(&tmp_req);
 		if (ret != 0) {